ClickCease
Close
Skip to content

Program Luni – Duminică 08.00 – 22.00

Servicii

Ce îți oferim.

Servicii

Serviciile prestate de Pax Adviser pentru recuperarea compensațiilor datorate de către companiile aeriene în caz de refuz la îmbarcare, anulare sau întârziere a zborurilor, sunt următoarele:

I. Serviciul de Verificare Eligibilitate

Dacă te consideri îndreptățit să primești o compensație (Compensația), conform Regulamentului (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 februarie 2004 de stabilire a unor norme comune în materie de compensare și de asistență a pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor (Regulamentul), poți contacta Pax Adviser prin completarea Formularului de pe Site sau prin intermediul telefonului/e-mail-ului/chat-ului și al altor servicii de mesagerie.

Pax Adviser va analiza în primă fază situația expusă de tine comparativ cu situația reală și cu cazurile în care se datorează Compensația prevăzută de Regulament.

 

III. Serviciul de Asistență

În urma analizării situației concrete, Pax Adviser, la discreția sa, va întreprinde demersuri în numele tău în vederea obținerii Compensației.

În acest sens, Pax Adviser va transmite companiei aeriene o cerere de plată a Compensației și va gestiona toată corespondența ulterioară. Pentru această parte a Serviciului de Asistență, dacă se plătește Compensația, Pax Adviser va percepe un comision.

Pax Adviser va încasa în numele tău Compensația de la compania aeriană care a anulat/întarziat zborul sau ți-a refuzat îmbarcarea, în baza Regulamentului sau a oricărei alte reglementări aplicabile, și, după reținerea Comisionului, îți va transfera suma de plată în contul bancar indicat într-un termen de 14 zile calendaristice de la primirea efectivă a banilor în contul Pax Adviser.

 

IV. Serviciul de recuperare a despăgubirilor pe cale judiciară/prin executare silită

Pax Adviser nu poate acționa în instanță compania aeriană, în nume propriu, decât în cazul în care tu îi cesionezi dreptul de creanță, acesta intrând pe această cale în patrimoniul Pax Adviser.

În ipoteza în care compania aeriană refuză să îți acorde despăgubirea cuvenită, ai două posibilități:

  1. să acționezi compania aeriană în instanță prin avocații colaboratori ai Pax Adviser, specializați în acest domeniu;
  2. sau să cesionezi dreptul de creanță în favoarea Pax Adviser, contra unui cost agreat cu Pax Adviser.

În cazul în care ca urmare a demersurilor judiciare întreprinse prin intermediul avocaților Pax Adviser, deși există hotărâri judecătorești executorii împotriva companiei aeriene pentru sumele datorate de aceasta, iar compania aeriană nu face plățile în mod voluntar, avocații colaboratori ai Pax Adviser sunt autorizați să pună aceste titluri executorii în executare silită prin angajarea serviciilor executorilor judecătorești colaboratori ai Pax Adviser.

În caz de eșec al procedurilor judiciare, cheltuielile judiciare făcute de compania aeriană vor fi suportate de Pax Adviser.

 

Pentru mai multe detalii despre serviciile Pax Adviser, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile Generale aplicabile serviciilor oferite de Pax Adviser.